Caviart-kakku ja leipäset

admin
Caviart-kakku ja leipäset

Kesäjuhlieni suolainen kestosuosikki on ollut pitkään saaristolaisleivästä ja Cavi-Artista eli kaviaarin tai mädin näköisestä merilevävalmisteesta valmistettu kakku tai leipäset.

Voit käyttää näihin tarjoomuksiin  joko kaupan valmista saaristolaisleipää tai tehdä leivän itse. Leivän tekeminen vie aikaa, mutta ei vaadi suuria taitoja. Suosittelen kokeilemaan! Helpon saaristolaisleivän resepti löytyy täältä.   Taikinan teko on helppoa, sillä ainekset vain sekoitetaan. Taikinaa ei siis tarvitse vaivata. Aikaa menee siihen, että taikinaa kohotetaan ensin pitkään ja paistoaikakin on pitkä. Mutta tämäkään ei ole ongelma, kun järjestät itsellesi muuta puuhaa tai ajanvietettä taikinan kohotuksen tai leipien paiston ajaksi.

Merileväkaviaari – monikäyttöinen herkku

Cavi-Art on Arvo Kokkonen Oy:n on markkinoille tuoma edullinen ja patentoitu valmiste, joka näyttää  väristä riippuen eri kalojen mädiltä, mutta on valmistettu kokonaan merilevästä!

Tuotetta on saatavilla ympäri vuoden tuoreena, se ei ole sesongeista riippuvainen. ”Mätipallot” ovat tasakokoisia ja laatuisia ja siksi tuote on erittäin monikäyttöinen. Ruoanvalmistuksessa se ei luovuta väriä, joten käyttökohteitta voivat olla esim: salaatit, terriinit, kalaruoat, majoneesit, kylmät ja lämpimät kastikkeet, voileipäkakut. Koska tuote ei sisällä rasvaa, se on kaloriton ja kolesteroliton, lisäksi sillä on erinomainen säilyvyys – tuote ei eltaannu.

Arvo Kokkonen Oy:n kanssa ei ole minkäänlaista kaupallista yhteistyötä. Tämä tuote-esittely on siis ihan vilpitön tyytyväisen käyttäjän nosto hyvälle tuotteelle.

Kesäjuhlien tarjoilua. Saaristolaisleivästä ja merileväkaviaarista tehdyt leipäset vasemmassa reunassa Veisto-tarjoilujalan päällä.

Caviart kakku ja leipäset

Pohja

  • 250 g saaristolaisleipää
  • 100 g voita

Täyte

  • 400 g smetanaa
  • 1 punasipuli pieneksi hakattuna
  • 1 puntti tilliä pieneksi hakattuna
  • 1 purkki (170g) mustaa Cavi-Artia
  • 1 purkki (170g) punaistaCavi-Artia
  • 3 liivatelehteä
  • mustapippuria

Tee ensin pohja. Pilko tai raasta leipä pieniksi palasiksi. Sekoita joukkoon voisula ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Saat siirrettyä kakun paremmin tarjoiluastialle, jos laitat vuokaan pohjalle leivinpaperin tai voipaperin.

Täytettä varten laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.  Laita pieni määrä smetanaa kattilaan, noin 1-2 rkl:sta. Sekoita kaikki muut aineet keskenään. Lämmitä smetana ja sulata siinä liivatteet. Sekoita sulatetut liivatelehdet hyvin muun täytemassan joukkoon.

Kaada massa irtopohjavuokaan saaristolaisleivän päälle. Laita vuoan päälle kelmu tai kansi ja anna hyytyä vähintään yön yli jääkaapissa. Ennen tarjoilua irrota kakku vuoasta, siirrä tarjoilulautaselle ja koristele esim. Cavi-Art nokareilla ja tillillä.

 

Saaristolaisleivästä ja merileväkaviaarista loihditut leipäset käyvät monen ruokavalion vieraalle.

Pienet leipäset

Nämä pienet leipäset teen muuten ihan samalla reseptillä kuin kakun, mutta saaristolaisleipää ei murusteta vaan siitä vain leikataan pieniä suupaloja. Tavallisesti leikkaan siivun ja teen yhdestä siivusta neljä leipästä. Täytemassasta joko pursotan pursottimella tai sitten ihan vaan nostelen lusikalla nokareita voidelluille saaristolaisleiville. Pieni tillinlehti riittää koristeluksi.

Leipäset voi hyvin tehdä jo juhlia edeltävänä iltana. Teen yhden satsin valmiiksi tarjoiluastialle ja loput tarjottimille. Leipäset saat kelmutettua, kun laitat sopiviin kohtiin coctailtikkuja pystyyn niin, että ne estävät kelmun menemisen täytteen päälle.

Se kaamea Neuvovatäti

Jos haluat saaristolaisleivästä maidottoman, käytä nesteenä omenamehua. Jos haluat tehdä täytteen ilman liivatetta, käytä esim. Doktor Oetkerin vegegeeliä.


 


 

Juhlat tulossa? Lataa juhlien järjestäjän muistilistat

Liity Ullakon Arjen utopia -joukkoon niin saat juhlien järjestäjän ladattavat suunnittelulistat, joiden avulla stressaat vähemmän ja nautit juhlista enemmän – jo suunnitteluvaiheessa.

Saat seuraavat ladattavat ja täytettävät listat
1) Kutsuttavat vieraat
2) Muistilista tarjottavista
3) Juhlia edeltävän viikon aikataulu

Täytä lomakkeelle tietosi ja saat latauslinkin sähköpostiisi.

* pakollinen tieto

Lue myös

Jätä kommentti tai kysymys