Helle hellii – helli sinäkin

admin
Helle hellii – helli sinäkin

Kesähelteistä osa nauttii, osa kärsii, mutta valittamallakaan niitä ei saa pois. Voit helpottaa omaa oloasi hellimällä itseäsi. Upota jalkasi kylmään, koivulta tuoksuvaan jalkakylpyyn tai tee kokovartalokuorinta – kahvinporoilla.

Meillä torjutaan kuumuutta sisällä pitämällä ikkunat auki iltaisin ja öisin. Aamulla ikkunat laitetaan kiinni, niin yön viileys pysyy sisällä pitkään. Paahtavan auringon puoleisiin ikkunoihin on hankittu myös sälekaihtimet, joiden toinen puoli on hopean värinen – se heijastaa auringonvalon ja kuumuuden takaisin ulos. Sisällä on päivisin hämärää, mutta siedettävää.

 

Nautiskele jalkakylvystä

Pahiten helteestä kärsivä ruumiinosa on minulla jalat. Kuumuus ja jaloilla oleminen saa ne turpoamaan ja kaikki kengät tuntuvat numeroa liian pieniltä, jopa varvastossut. Hellin itseäni ja jalkojani iltaisin jäätävällä jalkakylvyllä. Teen ensin koivuhauteen. Riivin lähikoivusta lehtiä kulhoon ja kaadan vedenkeittimestä melkein kiehuvaa vettä päälle. Annan lehtien hautua 10-20 minuttia eli kunnes vesi on jäähtynyt. Laitan pesuvatiin runsaasti merisuolaa sekä hautuneet koivunlehdet ja päälle niin kylmää vettä kuin hanasta tulee ja vielä lisäksi jääpaloja.

Vesi on niin kylmää, että se aluksi tuntuu jopa polttavalta. Jalkoja ei voi pitää vedessä aluksi kuin pienen hetken, mutta pikku hiljaa pidempään ja pidempään. Varustaudun jalkakylpyyn varaamalla viereen juotavaa, lukemista ja kaikkea mahdollisesti tarpeellista, jotta voin istua jalat vadissa niin pitkään, kuin vesi on vielä viileää.

 

Kahvinporoja koko kropalle

Toinen ja ilmainen kesä-kauneudenhoitovinkkini on ihon kuorinta kahvinporoilla. Keräilen kahvinporoja talteen muutaman päivän ajan ja suoritan kuorinnan sen sottaisuuden vuoksi ulkona. Myös mökkisauna on oiva paikka kuorinnan tekemiseen ja tämä on myös hauska ohjelmanumero esim. yhteissaunaan ja illanviettoon.

Kastelen ihon vedellä ja sivelen ja pyörittelen sen jälkeen koko kropan kahvinporoilla. Porojen hierominen ihoon poistaa kuolleita ihosoluja ja saa ihon tuntumaan ihanan pehmeältä. Jos haluat hieman hellemmän kuorintamassan, voit lisätä kahvinporoihin vaikka pikkuisen oliiviöljyä. Esihuuhtelu tapahtuu siten, että mieheni nousee tikkaille ja kaataa kastelukannulla haaleaa vettä päälleni. Maalla ja syrjässä naapureiden katseilta asumisessa on puolensa.

Se kaamea Neuvovatäti

Kahvinporoja voi levittää myös puutarhakasvien juurelle. Kasvit saavat lannoitetta ja  kahvi houkuttelee paikalle matoja, jotka puolestaan kuohkeuttavat ja ravitsevat maata.

Lue myös

Jätä kommentti tai kysymys