Tosiköyhät ritarit

Eilen iltapalalla maisteltiin Tosiköyhiä ritareita, kun kokonainen pullapitko meinasi jäädä syömättä . Tosiköyhä tulee siitä, kun kaapissa  ei ollut kermaa että olisi saanut tehtyä vaahtoa ritareiden kanssa.  

Köyhät ritarit – lapsuuden herkku

Tarvitset vähän kuivunutta pullaa tai vaaleaa leipää. Ainakin pari palaa per syöjä.

Munamaitoon 6:lle pullasiivulle tulee:

  • 2 dl maitoa
  • 1 muna
  • 1-2 tl Vaniljasokeria tai 1 rkl fariinisokeria

Sekoita munamaidon ainekset laakeassa kulhossa ihan vaan sen verran että munan rakenne menee rikki ja sokeri sekoittuu. Asettele pullapalat munamaitoon. Anna imeytyä hetki. Käännä ja jätä pullapalat astiaan imeytymään ja odottamaan paistamista. Paista keskilämmöllä ja voissa. Köyhien ritareiden pinta pitäisi olla hyvin paistunut ja rapea, sisältä pulla on kostea ja mehevä. Tarjoile hillon ja kermavaahdon kera. Tai pelkällä hillollakin maistuu. Tai voit tarjota ritareiden kanssa marjoja ja hedelmiä esim. survoksena.

Asettele pullapalat astiaan ja anna imeytyä.

Käännä pullaviipaleet ja anna lopun munamaidon imeytyä. Jätä viipaleet astiaan odottamaan paistamista.

Sulata voi paistinpannussa ja nostele viipaleet paistumaan. Paista keskilämmöllä, kunnes pinta on rapea. Käännä. Ullakon kätevä Pannuhiippa sopii paistinpannun tai kasarin kahvaan ja suojaa kokkaajan näpit palamiselta.

Paista viipaleet molemmin puolin rapeaksi.

Se kaamea Neuvovatäti ja pieni ilmastoteko-vinkki

Opeta lapsille jo pienestä pitäen, että ruokaa ei oteta lautaselle enempää, kuin mitä jaksetaan syödä. Ja näytä tässä itse hyvää esimerkkiä! Outoja juttuja otetaan ensin vain pieni maisteluannos ja vasta jos huomataan että maistuu, sitten lisää. Painota tätä erityisesti, kun olette seisovassa pöydässä tai juhlissa – joku on tehnyt kovasti töitä ruokien eteen ja ei ole kivaa eikä kohteliasta tekijälle heittää puoliksi syötyjä tai kerran maistettuja herkkuja roskiin.

 

Lue myös

Jätä kommentti tai kysymys