Veisto

admin
Veisto

Veisto-tuotteiden idea on saanut alkunsa arjen ongelmasta: mihin saan valoisan kevään ja kesän ajaksi säilytykseen korkeat, veistotunnilla sorvatut kynttilänjalat? Ne eivät mihinkään kaappiin mahtuneet, pölyyntyivät vaan huoneen nurkassa. Yksi päivä näitä jalkoja epätoivoisena tuijotellessa idea helposti kaappiin mahtuvista kynttilänjaloista sitten syntyi.

 

Design

Veisto-tuotteiden muotoilu ja nimi ovat siis lähtöisin puutyötunnilla sorvatuista kynttilänjaloista. Muotoa on karsittu modernimmaksi tuotteen toimivuuden ja materiaalin ehdoilla. Jalkojen pitää pysyä tukevasti pystyssä ja sopia monen tyyliseen kattaukseen ja sisustukseen. Värimaailma on neutraali ja luonnonläheinen. Säilytettäessä tuote vie vain vähän tilaa. Myös tuotteiden pakkaus on suunniteltu niin, että se kuluttaa mahdollisimman vähän luonnonvaroja ja on helppo kierrättää. Myös varastointi ja rahtikuluja saadaan alemmas, kun pakkaus ei vie turhaa tilaa.

Materiaali

Veistojen materiaaliksi valikoitui itseoikeutetusti kotimainen koivu. Valitsimme koivuvanerin valmistajista yrityksen, joka pyrkii minimoimaan toiminnastaan aiheutuvan kuormituksen ympäristölle, sitoutuu kestävään metsänhoidon periaatteisiin ja satsaa ekologisten tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen. He haluavat itselle ja jälkipolvillemme mahdollisimman hyvinvoivan ympäristön. ISO 14001 -standardi ohjaa ympäristökriteerien osalta heidän toimintaa ja PEFC ja FSC®*-sertifikaatit varmistavat, että puu tulee vastuullisesti hoidetuista metsistä. He ovat myös mukana Ympäristöministeriön Sitoumus2050-hankkeessa, jonka tavoitteena on energiajätteen osuuden kasvattaminen koko jätemäärästä.

VEISTO kynttilänjalat pöytäkynttilöille ja tarjoilujalat, joiden kanssa voit käyttää omia tarjoiliuastioita. Osta Ullakkopuodista.

Tuotanto

Veisto-tuotteet valmistetaan täysin kotimaisena työnä metsän puusta koivuvaneriksi ja siitä valmiiksi tuotteeksi. Puun leikkaus tehdään Heinolassa ja pintakäsittely Myrskylässä. Molemmissa paikoissa Veistojen reunat hiotaan käsin. Metallilautaset kynttilänjaloille valmistetaan Vantaalla. Tuotteiden pakkaukset valmistetaan Helsingissä. Veistojen matka metsän puusta valmiiksi tuotteeksi kuluttajan käyttöön työllistää siis ison joukon alihankkijoita ja heillä työskenteleviä ihmisiä Suomessa.

VEISTO korkea kynttilänjalka K70 koivun värisenä. Osta Ullakkopuodista.

VEISTO matalampi kynttilänjalka K50 valkoisena. Osta Ullakkopuodista.

VEISTO tarjoilujalat T25 ja T15 koivun värisinä. Osta Ullakkopuodista.

 

Lue myös

Jätä kommentti tai kysymys