Se helpompi avokadopasta

admin
Se helpompi avokadopasta

Avokadopasta on meidän perheen suosikkiruokia. Tämä ystäväni kehittelemä yksinkertaistettu versio avokadokastikkeesta käy hyvin myös dipiksi vihanneksille tai tacojen ja tortillojen täytteeksi.  

Avokadot löivät itsensä läpi kaiken kansan tietoisuuteen kun Alexander Gullichsen esitteli oman pastareseptinsä. Olemme lukuisia kertoja tehneet kasvispäiväruuaksi avokadopastaa hänen reseptillään ja se on koko perheen suosikki. Mutta aina ei onnistu täällä maalla lähikaupasta saamaan parmesaania tai pecorinoa, joten keksin kerran yhdistää ystäväni Pekan reseptillä tehdyn quacamolen ja pastan ja hyvää avokadopastaa tuli siitäkin.

Avokado ovat paitsi herkullinen raaka-aine, myös uskomaton terveyspommi. Se sisältää runsaasti vitamiineja, foolihappoa ja muun muassa aivojen toiminnalle välttämätöntä omega-3-rasvahappoa. Avokadon paras sesonki on juuri näin keskitalven aikaan, mikä sattuu sopivasti meidän suomalaisten kannalta, kun kotimaisten kasvisten tarjonta on niukimmillaan.

Quacamole Pekan tapaan

  • 3 avokadoa
  • 1 limen mehu
  • ¾ tl suolaa
  • 1 prk maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia tms.)
  • Mustapippuria myllystä
  • Chiliä (tuore tai jauhe) maun mukaan
  • tuoretta persiljaa tai korianteria

Halkaise avokadot, poista siemenet ja koverra puolikkaat lusikalla kulhoon. Pilko chili, jos käytät tuoretta. Lisää chili ja muut ainekset avokadon sekaan ja surauta sauvasekoittimella tahnaksi. Jos käytät tuoreyrttejä, pilko korianteri tai persilja silpuksi, lisää tahnaan ja sekoita.

Käytä vain kypsiä avokadoja. Jos limeä ei löydy, voit käyttää sitruunaa.

 

Koverra avokadon sisukset kulhoon ja lisää muut aineet.

Surauta kaikki ainekset kastikkeeksi sauvasekoittimella.

Yhdistä avokadokastike ja keitetty pasta kulhossa. Voit ripsauttaa päälle koristeeksi persilja- tai korianterisilppua. Avokadokastike käy myös hyvin dippikastikkeeksi vihanneksille tai tacojen ja tortillojen täytteeksi.

Lue myös

Kasvisruoat
Nopeat arkiruoat

Lue myös

Jätä kommentti tai kysymys