Mehevä kesäkurpitsa-suklaakakku

admin
Mehevä kesäkurpitsa-suklaakakku

Kesäkurpitsan viljelyn ”ongelma” on se, että kun satoa tulee, sitä kypsyy yleensä kerralla niin paljon, ettei sitä ruuaksi valmistamalla oikein saa tuhottua. Mutta onneksi kesäkurpitsaa voi suolaisten ruokien lisäksi käyttää myös makeisiin.  

Kesäkurpitsahillon lisäksi toinen pysyvästi omaan ohjelmistoon jäänyt resepti on mehevä kesäkurpitsa-suklaakakku. Kakku on suht vaivaton tehdä siksi, että kaikki taikinan ainekset humpsautetaan kerralla kulhoon ja sekoitetaan. Sekoittaminen vaatii hieman työtä, mutta yleiskone tai sähkövatkaimen taikinakoukku hoitaa homman. Toinen mahtava juttu on se, että kakkuun saa ujutettua puoli litraa raastettua kesäkurpitsaa. Eikä kesäkurpitsaa tarvitse edes kuoria! Kesäkurpitsa ei maistu kakussa millään tavalla, mutta tekee kakusta ihanan mehevän.

Kesäkurpitsa-suklaakakku

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 1 ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 5 dl kuorineen raastettua kesäkurpitsaa
  • 2 dl ruokaöljyä
  • 2 munaa

Laita uuni lämpiämään 175°. Voitele ja korppujauhota kookas kakkuvuoka, sellainen missä tehdään kuuden munan täytekakkupohjaa. Voit käyttää jauhottamiseen myös mannaryynejä.

Huuhtele kesäkurpitsa ja raasta kuorineen puoli litraa.


Laita kaikki aineet yleiskoneen kulhoon. Luit oikein: kaikki aineet! Käytä k-vatkainta. Jos ei ole yleiskonetta, tee isossa kulhossa ja sähkövatkaimen taikinakoukuilla.

Sekoita ensin hitaasti noin puoli minuuttia ja ja sitten kolme minuuttia nopealla teholla. Enempää ei tarvi.

Kaada taikina vuokaan ja laita paistumaan noin tunniksi. Kokeile pitkällä tikulla (esim. Ullakon Pruuvarilla) kakun kypsyyttä. Kakku kohoaa niin paljon keskeltä, että hammastikku ei riitä. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei enää tartu taikinaa.

Kumoa kakku tarjoiluvadille tai jos käytit irtopohjavuokaa, irroita reuna ja siirrä jäähtyneenä tarjoiluvadille. Anna kakun jäähtyä ja nauti sellaisenaan tai kermavaahdon kera. Niin mehevää ja herkullista!

Kakkua varten tarvitset puoli litraa karkealla terällä raastettua kesäkurpitsaa.

Laita kaikki aineet kerralla kulhoon.

Sekoita ainekset yleiskoneen k-vatkaimella tai sähkövatkaimen taikinakoukulla.

Kakku on niin muhkea, että kypsyyttä kannattaa kokeilla kakun keskeltä. Tarvitse tähän pitkän tikun, esimerkiksi Ullakon Pruuvarin, hammastikku ei riitä. kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu enää taikinaa.

 

Se kaamea Neuvovatäti

Tästä kakusta saa helposti gluteenittoman vaihtamalla vaan jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Ohje toimii sellaisenaan. Muista vaihtaa myös korppujauhot gluteenittomiin!

 

Lisää makeita kesäkurpitsaohjeita

Kesäkurpitsat raikkaaksi hilloksi sitruunan avulla

Lue myös

Jätä kommentti tai kysymys